• Šta je trajna epilacija?

  Trajna epilacija je najnovija neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja diodnim laserom koji se koristi u svetu skoro petnaest godina. Ova metoda je rešenje za sva vremena, najmanje bolna, a najviše efikasna i brza. 

 • Koji laser se koristi prilikom trajne epilacije?

  Prilikom trajne epilacije koristi se medicinski diodni laser Light Sheer koji je daleko jači, brži i efikasniji od kozmetičkih aparata koji se koriste. Vrlo je važno znati i napraviti razliku između medicinskog lasera i kozmetičkih aparata. Tretman diodnim laserom Light Sheer mora da radi dermatolog sa stručnim znanjem i kliničkim iskustvom da ne bi došlo do neželjenih efekata po ko kožu pacijenta (opekotina), jer je samo u tom slučaju tretman efikasan i potpuno bezbedan. Budite pažljivi u odabiru osoba kojima ćete ukazati svoje poverenje i ne zaboravite da su stručnost, iskustvo i preporuka jedini siguran put za uspeŠnu i potpuno bezbednu lasersku epilaciju.

 • Na kom principu radi laser?

  Princip rada lasera je takav da se direktnim kontaktom laserski snop usmerava na kožu, snop se absorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin), svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (fototermoliza). Diodni laser ima mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela tela, tako da sam tretman čini bezbolnim i veoma komfornim.

 • Kako se pripremiti da bi tretman bio uspešan?

  Malje se ne smeju čupati iz korena, niti izbeljivati 3-4 nedelja pre tretmana.Predeo koji se tretira ne sme biti osunčan mesec dana pre tretmana, kao ni 15 dana posle tretmana. Treba napomenuti da se mogu tretirati samo tamne malje (plave i sede ne mogu).

 • Koliko je tretmana potrebno da bi se dobio željeni efekat?

  Da bismo postigli efekat, trajno uklonili malje, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u razmaku od 2 do 3 meseca u zavisnosti od tretirane regije na telu.

 • Koji predeli na telu se mogu tretirati laserom?

  I žene i muškarci mogu tretirati sva područja na telu sem predeo oko očiju.

 • Šta žene najčešće epiliraju?

  Žene najčešće epiliraju prepone, pazuhe i noge. Tretmani u ovim regijama preporučuju se i kao terapija u slučaju upale dlačnih folikula (folikulitis) gde učestalo dolazi do stvaranja bubuljica pa i čireva na koži. Laserska epilacija nije opasna ni u predelu pazuha, prepona i grudi jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod površine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje

 • Šta muškarci najčešće epiliraju?

  Muškarci najčešće epiliraju vrat, ramena, leđa i grudi.

 • Da li postoje kontraindikacije?

  Tretman je bezopasan i ne postoje apsolutne kontraindikacije. Nakon tretmana ne ostaju ožiljci i fleke. Nakon tretmana koža postaje glatka i lepša pa se samim tim dobija i pozitivan estetski efekat koji je za svaku ženu i muškarca veoma važan.

Dr Jegda

Specijalistička dermatoveneraloška ordinacija
 
  Kralja Milutina 53, Beograd
  +381 11 36 20 848
  +381 63 80 87 240
  @dermatolog_drjegda
  @laserskaepilacijadrjegda

Blog

03 april 2017
14 februar 2017
14 februar 2017
© 1999 - 2024 Dr Jegda. Sva prava zadržana. Implementacija: TEHNO.RS

Search