Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je procedura površnog odklanjanja stratum korneuma i efikasne redukcije finih linija bora oko očiju, fleka na licu i sitnih bubuljičnih ožiljka. Ovom procedurom stimuliše se obnavljanje kožnih ćelija i kolagena.

Tretman se sastoji u tome što se radi površna plitka abrazija epiderma kože. Mikrodermoabrazija može da se kombinuje i sa hemijskim pilingom što pojačava dejstvo. Tretman traje oko 30 minuta s tim što treba uraditi oko 4 tretmana u razmaku od 2 do 3 sedmice.

Mikrodermoabrazijom stimuliše se obnavljanje ćelija kože i stimuliše stvaranje kolagenih vlakana. Ovom procedurom rešavaju se sitne bore oko očiju, pigmentne fleke i sitnija udubljenja na licu nastala od akni. Koži daje jedan opšti svež zdrav izgled. Tretman je bezbolan i nije potrebna lokalna anestezija, a predeuslov za sprovođenje tretmana je zdrava i neosetljiva koža. Pacijentkinja treba da ima čisto lice bez šminke i bez stavljanja bilo kakvih krema pre samog tretmana.

Posle tretmana lice se nesme izlagati suncu zbog iritacije i stvaranja dodatnih pigmentacija. Nakon smirivanja lica od nekoliko nedelja lice se može izložiti suncu. Preporučljivo je raditi tretman dva puta godišnje. Oporavak traje u zavisnosti od kože samog pacijenta od 1 do 7 dana.

Vrlo j važno da mikrodermuabraziju radi stručna osoba, jer ako osoba nije stručna može doći do oštećenja kože ili se može odraziti na sam rezultat.

Dr Jegda

Specijalistička dermatoveneraloška ordinacija
 
  Kralja Milutina 53, Beograd
  +381 11 36 20 848
  +381 63 80 87 240
  @dermatolog_drjegda
  @laserskaepilacijadrjegda

Blog

03 april 2017
14 februar 2017
14 februar 2017
© 1999 - 2024 Dr Jegda. Sva prava zadržana. Implementacija: TEHNO.RS

Search